-7%

Roll through the Ages - Bordspel

Vorige Artikel 108 van 141 Volgende
€ 29,95 € 27,95 (inclusief 21% btw)

Welke speler dobbelt het meest strategisch al zijn ontwikkelingen bij elkaar, en wordt zo de winnaar?

Roll through the Ages is een titel die liefhebbers van uitdagende strategische bordspellen ongetwijfeld de oren doet spitsen. Through the Ages is immers een stevig ontwikkelingsspel, waarin gedurende duizenden jaren beschavingen opkomen en ondergaan. Sinds Civilization is dit een genre dat ook mijn warme belangstelling heeft. Roll through the Ages zou vooraf de indruk kunnen wekken dat hierin strategische ontwikkeling wordt gecombineerd met een vlotte speelduur (je rolt als het ware door de geschiedenis). De vlotte speelduur klopt helemaal, de strategische ontwikkeling komt minder aan bod. Daar is overigens helemaal niets mis mee, Roll through the Ages wil namelijk niets meer zijn dan een vlot dobbelspel: `Civilization ontmoet Yahtzee`.
De eerste kennismaking met het spelmateriaal is indrukwekkend. Iedere speler krijgt een dik houten bordje, waarop hij met staafjes zijn voorraad graan en goederen registreert. Je krijgt ook nog een eigen scorebriefje, waarop je jouw ontwikkelingen en bouwwerken vastlegt. Er zijn verder zeven houten dobbelstenen, twee handige speloverzichten en een kort en helder regelboekje. Op de dobbelstenen vind je de volgende symbolen: graan, werkers, goederen, goud en een doodshoofd.

Jouw scorebriefje vertegenwoordigt jouw imperium in opkomst. Hierop vind je, naast een handige samenvatting van de regels, allerlei rubrieken die je in de loop van het spel moet invullen. Aan het begin van het spel bestaat jouw imperium uit drie steden. Jouw werkers kunnen in de loop van het spel vier nieuwe steden bouwen. Het aantal steden bepaalt hoeveel dobbelstenen je mag gooien. Er is een sectie met ontwikkelingen, waarvan je er elke beurt één mag kopen voor goud en/of goederen. Deze ontwikkelingen zijn niet alleen goed voor winstpunten, maar leveren ook leuke extraatjes op. Er is ook een sectie met monumenten, die jouw werkers voor je bouwen. Monumenten leveren winstpunten op, waarbij de eerste speler die een soort voltooit dubbele punten krijgt.

© 2009 - 2021 SpellenWizard.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel