-5%

Inca Empire - bordspel

Vorige Artikel 79 van 141 Volgende
€ 39,95 € 37,95 (inclusief 21% btw)

Inca Empire is een heruitgave van het in Nederland relatief onbekende bordspel Tahuantinsuyu. De oorspronkelijke versie werd al in 2004 uitgebracht door de kleine Amerikaanse uitgever Hangman Games. Die versie van het spel zag er grafisch niet al te best uit, maar was inhoudelijk een ware lekkernij. White Goblin Games heeft de smakelijke inhoud in 2010 voorzien van een bijpassend mooi uiterlijk en een paar andere verbeteringen. Inca Empire is een van de vier nieuwe titels, waarmee deze Nederlandse uitgever de internationale spellenbeurs Spiel 2010 wil bestormen.
Iedere speler is een provinciale heerser van het Incarijk. Vanuit het centrum van het rijk veroveren de spelers in de loop van het spel nieuwe gebieden, leggen ze wegen aan en bouwen ze garnizoenen, steden, tempels en terrassen. Het is uiteindelijk de bedoeling om hiermee de meeste winstpunten te verzamelen.

Het spel wordt gespeeld op een langwerpig dubbelzijdig speelbord. De ene kant is bestemd voor vier spelers, de andere kant voor drie spelers. Op het bord vind je tientallen regio’s, met stippellijntjes waarop wegen worden aangelegd en de locaties waarop steden, garnizoenen en tempels worden gebouwd. In elke regio ligt een gedekt fiche. Dit fiche vertegenwoordigt de plaatselijke bevolking, die in de loop van het spel niet geheel vrijwillig tot het Incarijk mag toetreden. Iedere speler krijgt aan het begin van het spel drie zonnekaarten. Deze kaarten bevatten speciale gebeurtenissen, waarmee de spelers het spelverloop kunnen beïnvloeden.

Aanbieding

© 2009 - 2020 SpellenWizard.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel