Coöperatieve bordspellen zijn bordspellen waarbij samenwerking centraal staat. In deze samenwerkingsspellen spelen de spelers niet tegen elkaar maar met elkaar. Spelenderwijs leren mensen overleggen, naar elkaar luisteren, samen beslissingen nemen en creatief denken. Er zijn coöperatieve gezelschapsspellen voor kinderen vanaf 3 jaar t/m voor volwassenen.

Steeds meer mensen ontdekken dat ze niet meer tégen maar liever mét elkaar willen spelen. In coöperatieve bordspellen ervaren spelers de kracht van samenwerking. Er is een gezamenlijk doel dat bereikt wordt door samen creatief te denken en strategische beslissingen te nemen. Er zijn geen tegenstanders; het spel zélf zorgt voor de uitdaging. De spelers proberen samen te winnen, maar ze kunnen ook allemaal verliezen! In tegenstelling tot de gangbare 'competitiespellen', stimuleren deze spellen vaardigheden als samenwerking, overleg en altruïsme. Kenmerkend voor coöperatieve spellen is de opbouwende, open sfeer die tijdens het spelen ontstaat.

Op scholen zijn coöperatieve bordspellen erg interessant. Ze leren jongeren strategisch denken en hun mening verwoorden tegenover leeftijdsgenoten. Bovendien leren de spelers solidair te zijn, naar elkaar te luisteren en hun eigen middelen te gebruikenom een ander te helpen.

 • -4%

  Space Alert - bordspel
  Space Alert - bordspel

  In Space Alert zijn de spelers teamleden op een ruimteschip dat gevaarlijke reizen onderneemt. Een goede samenwerking is vereist om deze avonturen te overleven.

  Het verhaal van de avonturen en de uitdagingen voor de spelers…

  € 44,95 € 42,95
© 2009 - 2022 SpellenWizard.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel